Deze website werkt het beste met javascript aan.

Wat is OZO doe ik mee ?

OZO doe ik mee is een netwerkorganisatie die arrangementen bundelt en faciliteert voor mensen met een hulpvraag. OZO doe ik mee sluit aan op bestaande collectieve voorzieningen van buurtcentra, verenigingen en zorgaanbieders. Zo houdt OZO doe ik mee de ondersteuning aan mensen met een hulpvraag betaalbaar.

Lees meer >

Hallo, hartelijk welkom bij OZO doe ik mee!

Deze site is dé plek voor informatie over activiteiten die OZO doe ik mee samen met anderen in buurthuizen en wijkcentra organiseert.

OZO doe ik mee is een netwerkorganisatie die, door slim samen te werken met buurtcentra, zorgaanbieders, verenigingen en gemeenten, betaalbare arrangementen organiseert voor mensen met een hulpvraag.

De pagina waar u nu bent staat vol met informatieve nieuwtjes zoals ervaringen van deelnemers, korte verslagen van activiteiten en foto- en filmimpressies.

BEWEEG DE SLEEPBALK AAN DE RECHTERKANT OMLAAG VOOR MEER NIEUWS.

Aan de rechterkant van deze pagina staan 4 knoppen.
Als u op de bovenste -blauwe- knop 'OZO doe ik mee-buurthuizen' klikt, krijgt u een overzicht te zien van de buurthuizen en wijkcentra waar OZO doe ik mee actief is. Ieder buurthuis en wijkcentrum heeft een eigen Facebookpagina.
Door op de rode knop 'OZO Activiteitencatalogus' te klikken, komt u terecht bij de OZO-Activiteitencatalogus met daar alle informatie over dit verbindende product!
De gele knop 'Samenwerken met OZO?' brengt u op de zakelijke pagina. Wilt u meer over OZO doe ik mee weten? Als bedrijf, organisatie, vereniging, ZZP-er of buurtbewoner met ons samenwerken? Dan bent u hier op de juiste plek!
Hebt u een vraag, een idee voor een activiteit, een opmerking over de site? Klik dan op de grijze knop 'Een mail sturen aan OZO'.

Als werken in de horeca je droom is........

en je misschien op zoek bent naar een andere daginvulling.....je leergierig, gemotiveerd en zelfstandig bent......dan moet je hieronder echt verder lezen!

Sammy: 'Ik zorg er voor dat mensen fijn kunnen bowlen bij Stardust'

Hallo, ik ben Sammy en ik werk op woensdagen bij Vivantes. Bij Hogeschool Zuyd heb ik in de kantine gewerkt.
Ik vind het hier bij Stardust helemaal te gek. Ik voel me hier helemaal op mijn gemak, en ben super blij dat ik hier mag werken.
Iedere maandag van 10 uur tot 15:00 uur ben ik hier en veeg ik de banen, poets de bar, spoel glazen en vouw bestek in.

Lees meer >

Artikel over OZO's Rick Ursem in de 'Doe Mee'

(overgenomen met toestemming van de redactie van Doe Mee)

Rick Ursem werkt aan aantal dagdelen per week bij de MultiMediaWerkplaats van OZO doe ik mee. In december stond hij in de Doe Mee en vertelde over zijn leven en dingen die hem bezighouden. Maak kennis met Rick Ursem. Als u op 'lees meer' klikt, kunt u de tekst van het artikel in groter formaat lezen.

Lees meer >

Mijn werkplek? Orbis Vastrada!

Ik ben Stephanie en ik werk bij Orbis Vastrada in Susteren.
Ik doe hier van alles! Samen met mijn collega breng ik drank rond bij alle kamers. Door de bewoners een lekker drankje aan te bieden zorgen we er voor dat ze genoeg drinken. Want dat is belangrijk! Zeker als je wat ouder bent. Inmiddels ken ik de meeste mensen wel (en weet meestal al wat ze willen drinken, haha) en zij mij ook.
Als er brieven zijn voor de bewoners waar we langs komen, breng ik die ook even langs. Ook verzorg ik regelmatig de nagels van mensen die dat graag willen. Daarnaast help ik mee in de horeca en ik doe facilitaire taken.

Lees meer >

Werken bij de WIBRA, dat doe ik graag

Ik ben Gertie. Ik werk al 25 jaar bij de WIBRA is Sittard

Lees meer >

De dinsdagen, daar kijk ik naar uit

Ik ben Brian van den Heuvel, ik werk iedere dinsdag bij WicaFlow in Sittard samen met mijn collega Danny en nog vele anderen.

Ik vouw dozen en vervolgens vul ik deze met tegels, soms zwaar werk maar wel erg leuk!


Lees meer >

'Dat is een mooie bus, prachtig, daar kun je fijn mee rijden'.

JAN: ' DAT IS EEN MOOIE BUS, PRACHTIG. KUN JE FIJN MEE RIJDEN'.
Jan is een van de bezoekers van 't Het Trefke in Roermond waar gisteren de officiële overdracht van een personenbus aan OZO doe ik mee plaatsvond.

Lees meer >

Portret van de MAAND: Collin Kraal

edere maand maakt u in het PORTRET van de MAAND kennis met iemand die een buurthuis of wijkcentrum bezoekt.
Deze keer: Collin Kraal

Lees meer >

OP ZOEK NAAR EEN VRIENDELIJKE, LEUKE KOOKVRIJWILLIGER

Als u iemand bent die graag met anderen kookt, en in de buurt van Geleen woont, dan is dit iets voor u.


Lees meer >

Bent u iemand die van bewegen, creatief bezig zijn en kokkerellen houdt?

Dan is de Sportcarroussel op donderdag in De Haamen geknipt voor u!
De Carroussel is een programma waarbij u kunt deelnemen aan activiteiten op het gebied van sport, beweging, gezondheid en voeding, en speciale ondersteuning krijgt.
Wandelen, zwemmen, karate, badminton, voetballen, softbal, handballen.....mogelijkheden genoeg om lekker te bewegen! Maar ook uw kookkunsten laten zien (of uitbreiden) tijdens het bereiden van de lunch is mogelijk. En als u graag creatief bezig bent met keramiek, verf of hout zal de Carroussel u ook niet teleurstellen.


Lees meer >

OZO 'Bloemetje van de maand' voor mevr. Lien van Balen

Er zijn een heleboel mensen die - vaak onzichtbaar- iets voor anderen doen. Klusjes uitvoeren, de tuin verzorgen, boodschappen doen, een praatje maken, helpen in de huishouding, of er gewoon zijn.

Lees meer >

Vacature werkarrangement catering bij Daelzicht in Heel

Data:
16 en 30 oktober, 6 en 20 november 2015 van 09:00 uur tot 17:00 uur
15 en 29 oktober, 5 en 19 november 2015 van 13:00 tot 17:00 uur
AANMELDEN bij OZOdoeikmee, tel: 0475 763420
Organisatie: Catering Hermus

Lees meer voor de taakomschrijving.......

Lees meer >

Vacature werkarrangement verkeersregelaars/bewegwijzeraars bij Daelzicht in Heel

16 en 30 oktober, 6 en 20 november 2015 van 09:00 uur tot 16:30 uur.
AANMELDEN BIJ OZOdoeikmee, tel. 0475 763420
Lees meer voor de taakomschrijving....


Lees meer >

Vacature werkarrangement groenvoorziening bij Daelzicht in Heel

15 en 29 oktober, 5 en 19 november 2015 van 09:00 uur tot 15:30 uur
Aanmelden bij OZOdoeikmee, tel 0475 763420
Lees meer voor de taakomschrijving.....


Lees meer >

Een enorm aanbod aan activiteiten voor iedereen!

OZO heeft de afgelopen tijd een groot aanbod aan activiteiten bij elkaar gebracht.
Activiteiten die worden georganiseerd door verschillende externe aanbieders, ZZP-ers, grote zorgorganisaties en natuurlijk door OZO zélf. Activiteiten voor iedereen: jongeren, mensen die liever een rustige activiteit doen, sportievelingen, creatievelingen, rolstoelers, ouderen, grote mensen, kleine mensen.....iedereen kan makkelijk één of meer activiteiten vinden die geschikt zijn.

Lees meer >

Buurthuis Hoeskamer 't Raodhoes in Spaubeek van start

De burgers van Spaubeek hebben vanaf 2 augustus de beschikking gekregen over een geweldig ontmoetingscentrum: Hoeskamer 't Raodhoes op de Musschenberg 101, 6176 BE Spaubeek.
Op maandag, woensdag en vrijdag is er van s'morgens half tien tot s'middags 4 uur Open Inloop waarbij buurthuismedewerkers Tiny Kitzen en/of Myrthe Minerva aanwezig zijn.

Lees meer >

SPONSOR PC van BECS voor de OPEN INLOOP 'T KWINTET

Dolblij zijn de bezoekers van 't Kwintet met de door de firma Becs uit Weert geschonken sponsor computer! Geen gloednieuwe, maar een gebruikte computer die prima geschikt is om te doen wat bezoekers graag willen: 'Effe op internet get opzeuken'.

Lees meer >

OZO IN HET NIEUWS: OVER HOCKEY CLINICS EN BOSS PARK

Klik hier om het bericht op de site van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond te lezen.

OZO IN DE PERS: Fraai artikel over 't Kwintet in De Limburger, editie Weert

De hulpBOSSwachters houden het Bosspark schoon

Het BOSS (Bewegen, Ontmoeten, Sport & Spel) park, gelegen in de woonwijken Vrangendael, Broeksittard en Kemperkoul van de Limburgse fusiegemeente Sittard-Geleen, is het resultaat van jarenlange inspanningen van de wijkplatforms en bestaat uit een aantal unieke buitenvoorzieningen om te sporten en te spelen.

Het BOSS park is vrij toegankelijk en als openbaar gebied open tussen 9.00 uur –21.00 uur en wordt gesteund door het Oranje Fonds.

Het filmpje laat zien hoe een aantal bezoekers -de hulpsBOSSwachters- van het nabij gelegen Buurthuis 'de Oase', met veel inzet en plezier werkt aan het schoonhouden van het park. Ze worden daarbij begeleid door vrijwillige 'BOSSwachters'.

Korte reportage over OZOdoeikmee

Korte reportage over OZOdoeikmee, gemaakt door WeertTV in opdracht van Becs automatisering.

Op zoek naar een geweldige stageplaats?

Studeer je BEDRIJFSECONOMIE of SOCIAL WORK en lijkt het je geweldig om in een jong, dynamisch bedrijf dat zich richt op het sociaal domein, je beroepsopleidende stage te lopen?
Stop dan maar met zoeken, want je hebt dat bedrijf gevonden!
OZOdoeikmee, een jonge netwerkorganisatie uit Heel, is ook op zoek naar jou!

Kijk voor meer informatie op de pagina "Samenwerken met OZO".

Cameraman Martijn aan het werk

Bij de MultiMediaWerkplaats van OZO worden regelmatig videofilms gemaakt. Martijn controleert of de camera goed is opgesteld en de kadering klopt.
'Kadering' betekent dat je kijkt of degene die je filmt goed in beeld staat. "De camera moet een klein beetje naar rechts draaien" zegt Martijn en hij beweegt met een hendel aan het statief de camera een beetje. 'Zo staat Paulette er goed op' zegt hij. Oké, we kunnen beginnen!

BUDDYPROJECT ZUYD HOGESCHOOL, SOCIAL WORK

Het is weer woensdag, op naar de Hogeschool Zuyd!
'sMorgens zijn een groep bezoekers van Gemeenschapshuis Nieuwstadt samen met 4e jaars studenten Social Work bezig met toneel, muziek, spel en creatieve activiteiten en in de middaguren met eerstejaars studenten individueel aan het Buddyproject.
Silvano bijvoorbeeld, ziet zijn droomwens in vervulling gaan: een eigen website! Kijk maar eens op zijn site.
Zo zijn er nog meer bezoekers die samen met hun buddy werken aan hun wens. Een geweldig initiatief, zowel voor de bezoekers als de studenten! Een aantal studenten en bezoekers staan op de groepsfoto.


KENNISMAKINGSBIJEENKOMST OZO MEDEWERKERS

Een jong bedrijf dat actief is in veel verschillende dorpen en steden. Dan kan het voorkomen dat je niet al je collega's kent. En dat is belangrijk om ervaringen te delen, ideeën op te doen, elkaar te enthousiasmeren en samen te werken aan de doelen die OZO voor ogen heeft: het bundelen van (bestaande) activiteiten voor mensen met en zonder hulpvraag. We doen dat vanuit buurthuizen en wijkcentra door aan te sluiten aan bestaande collectieve voorzieningen. Zo houden we de ondersteuning betaalbaar.
De medewerkers van OZO troffen elkaar woensdag voor een eerste kennismaking. Al snel werden er enthousiast ervaringen uitgewisseld. Na een informatief uurtje, verzorgd door OZO directeur Renè Fontijn, was er gelegenheid om nog verder met elkaar te praten en ervaringen te delen. We kunnen terugkijken op een mooie ontmoeting met een groep enthousiaste, betrokken mensen!

GEVRAAGD: RECLAMEFOLDERS en/of KRANTEN VOUWERS

Praktisch bezig zijn. Werkervaring opdoen. Samenwerken met anderen. Iedere week worden er bij het Plenkhoes in Geleen reclamefolders en -kranten geleverd die klaar gemaakt moeten worden om bezorgd te worden. Interesse? Klik hier

SPORT CARROUSEL DE HAAMEN: lekker bewegen met wat extra ondersteuning!

Elke donderdag is van 9:00 tot 16:00 uur in de Haamen in Beek de Sportcarrousel: een sport/beweeg programma voor mensen die wat extra ondersteuning nodig hebben.

Lees meer >

Fotocollage Week van de Zorg & Welzijn én NLDOET

Een week die bol stond van de activiteiten, verrassingen, leuke ontmoetingen, informatie en fantastische sfeer. Alle buurthuizen waar OZO actief is hebben mee gedaan met de Week van de Zorg & Welzijn en NLDoet. Een fotoimpressie.

VEEL AANDACHT VOOR WEEK VAN DE ZORG EN WELZIJN in BUURTHUIZEN

De buurthuizen waar OZOdoeikmee actief is besteden veel aandacht aan de landelijke Week van Zorg en Welzijn.
Deze week vindt plaats van
16 t/m 22 maart 2015.
Een drietal buurthuizen in Roermond, Maasbracht en Sittard heeft extra activiteiten gepland in deze week.
Klik op 'bekijk PDF' voor meer informatie, en......kom zeker een kijkje nemen, het is de moeite waard!


Bekijk PDF >

VACATURE LECTOR INFORMELE ZORG ZUYD HOGESCHOOL

Zuyd Hogeschool heeft in het najaar besloten een bijzonder lectoraat informele zorg in te richten. Dit initiatief is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Daelzicht, Platform Mantelzorg Limburg, OZO doe ik mee en het Huis voor de Zorg.
T.b.v. dit lectoraat is er een vacature. Klik op 'Bekijk PDF' om deze te lezen.

Bekijk PDF >

Videofilm: Werken in een bejaardenhuis

Vol trots en toewijding werkt een groep mensen met een hulpvraag mee in het bejaardenhuis Franciscus in Beek.


Resultaten onder andere een nieuwe dynamiek, bijzondere ontmoetingen, groter gevoel van eigenwaarde en veel plezier. Positieve resultaten met een duidelijke meerwaarde voor alle partijen!

Werkarrangement Stadslab Leyenbroek

Een groep van 16 deelnemers afkomstig van diverse organisaties verrichten allerlei werkzaamheden en klussen in de buurt Leyenbroek. Ze worden begeleidt door professional(s) en vrijwilligers die afkomstig zijn van de diverse organisaties.

De werkzaamheden worden door OZO-partners in de wijk aangedragen, zoals het Stadslab (een plek voor kunstenaars), het WijkOntmoetingsCentrumOuderen, de school, het Woonbegeleidingscentrum Daelzicht, de parochie, dagcentrum Pergamijn, etc.

Het Stadslab is de vaste basis voor de groep cliënten, die afkomstig zijn van RIBW, Pergamijn en Daelzicht. Hier komen ze ’s ochtends samen, lunchen samen (de lunch die door een groep zelf is gemaakt) en hier sluiten ze weer af.

De werkzaamheden variëren van schilderwerk, groenonderhoud en schoonmaakwerkzaamheden tot boodschappen doen, meehelpen met activiteiten, etc

Iedereen is erg enthousiast!

Wilt u meer weten? Neem contact op met OZO (info@ozodoeikmee.nl, of bekijk de contactgegevens elders op deze pagina).

SJOELEN, én een leuk RITJE

OZO maakt het mogelijk!

Wil je meedoen aan een activiteit, maar is de afstand te groot voor je?
OZO doet er alles aan om te zorgen dat je er toch kunt komen en gezellig mee kunt doen.

Lees meer >